Aleksandar Vuković poručio iz Banje Luke: 'Razaraju nas lokalni otpadnici nacionalističkih stranaka'

4
Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vuković poručio iz Banje Luke: 'Razaraju nas lokalni otpadnici nacionalističkih stranaka'
FOTO: Privatni album / Vojin Mijatović i Aleksandar Vuković

Predsjedništvo Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP BiH) danas će održati sastanak nakon što ova stranka nije dobila nijednog delegata u Domu naroda PS BiH, a jesu Narod i pravda, Za nove generacije i Stranka za BiH.

U vrijeme kada potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović poručuje da nema raskola unutar SDP-a, iz Banje Luke i Sarajeva stižu samokritične poruke, predsjednik Gradskog odbora SDP-a BiH Banja Luka Aleksandar Vuković oštro je kritizirao stanje u vlastitoj partiji.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Mijatović: "Sjetili smo se Durakovića tako što onog ko ga je izbacio šaljemo za ambasadora u UN"

Mijatović: "Sjetili smo se Durakovića tako što onog ko ga je izbacio šaljemo za ambasadora u UN"

"Najveći neprijatelj socijaldemokratije u Bosni i Hercegovini, pa samim tim i Socijaldemokratske partije BiH, a naročito države Bosne i Hercegovine generalno je homogeni etnički i nacionalni prostor.

Današnji SDP BiH nije našao prijeko potrebni balans između nacionalnog i građanskog, a naročito između vjerskog i sekularnog.

Zbog toga SDP BiH i ne može ispuniti svoju primarnu misiju da ujedini ljevicu u Bosni i Hercegovini, a o nekom porazu nacionalističkih stranaka na izborima tek nema ni govora.

Najveći problem SDP BiH je lažni građanski fundamentalizam, titoizam i komunizam, kao i ideološka zloupotreba maštanja, uspomena i romantizma o radnim akcijama i petokrakama od strane istrošenih tipova.

Ovakav SDP BiH u stvari treba ljudima koji su nadareni ZA NIŠTA, uz poruku mladima kada polijepe plakate- dođite za 15-20 godina.

I ovi "šampioni" socijaldemokratije sami sebe nazivaju progresivcima, a već decenijama provode rigidnu rutinu i otpor svakoj vrsti napretka.

Svrha ovakve SDP BiH je u stvari da forsira sumnjive pojedince, a onda ih štiti od njihove vlastite gluposti, te tako neutrališe bilo kakav ozbiljan cilj, čak i da postoji.

I umjesto da imamo ozbiljnu strukturu i infrastrukturu kao osnovu i konturu buduće, savremene, sekularne, građanske Bosne i Hercegovine, mi nemamo ništa.

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze 'seoski klubovi', spremite se!

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze 'seoski klubovi', spremite se!

Doveli smo se u situaciju da umjesto da prisilimo nacionalističke stranke da se priklone i prilagode ljevici, razaraju nas lokalni otpadnici tih istih stranaka.

Bez multietničke SDP BiH i istinske socijaldemokratije kao doktrine i političke filozofije nema ni Bosne i Hercegovine", poručio je Aleksandar Vuković.

🔴 SDP BiH 🔺 Najveći neprijatelj socijaldemokratije u Bosni i Hercegovini, pa samim tim i Socijaldemokratske partije...

Posted by Aleksandar Vukovic on Sunday, January 29, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije