Aleksandar Trifunović povodom napada poručio: 'Ovo treba da upali sve alarme našeg društva'

1
A. Č.
Aleksandar Trifunović povodom napada poručio: 'Ovo treba da upali sve alarme našeg društva'
Foto: Facebook / Aleksandar Trifunović

Nepoznati vandali oštetili su automobile novinara urednika portala Buka Aleksandra Trifunovića i EuroBlica i portala Srpska Info Nikole Morače.

Oštećena su ukupno 4 vozila: jedno privatno vozilo Nikole Morače, novinara EuroBlica i portala Srpska Info, jedno privatno vozilo Aleksandra Trufunovića, urednika portala Buka, te dva službena vozila tog portala.

Aleksandar Trifunović rekao je da su novinari označeni kao mete, jer je najmoćniji političar, praktično vlasnik Republike Srpske Milorad Dodik jučer nas je nazvao spodobama, izjavio je za portal Radiosarajevo.ba.

Stigao odgovor na inicijativu Arijane Memić: Policijski službenici nisu stoka

Stigao odgovor na inicijativu Arijane Memić: Policijski službenici nisu stoka

"Ovo je očigledno neko shvatio kao naredbu, od stotine auta na parking samo su auta kolege Morače i moja brutalno i nasilnički oštećena. To vas mora uznemiriti. Zamišljam šta je taj neko mogao uraditi da je nas zatekao u tim autima. Osjećaj nesigurnosti je stvoren i vi imate bojazan šta je sljedeće šta se to može desiti, danas je to auto, sutra ste možda vi, da ne idem u dalje pretpostavke", rekao je Trifunović.

Dodao je da je lov na novinare otvoren i dozvoljen.

"Kad radite kao novinar vi imate uobičajen stres na koji se morate naviknuti i koji ste ukalkulisali u svoj posao, ali ovo nije uobičajeno. Vi ne morate biti hrabri da se bavite novinarstvom, a ukoliko se bavite istinom čisti ste pred svima. Ako se morate plašiti, jer pišete istinu onda mi ulazimo u novi nivo problema o kojem uopšte ne želim da razmišljam. Da li moramo misliti svi na isti način? Milorad Dodik uporno govori da će istrajavati pri donošenju Zakona o kleveti, a ne vidi da je novinarska zajednica ugrožena više od njega koji želi da bude zakonodavac u ovom slučaju, onda ja ne znam dokle ćemo stići. Ovo treba da upali sve alarme našeg društva, ne samo zbog naše imovine, to je najmanje važno, šta je sljedeće, zbog toga trebaju da se upale alarmi”, ističe Trifunović. Dodao je kad se pogledaju oštećenja vidi se da se neko ovome baš posvetio.

Tu vijest urednik portala Buka objavio je jutros, 9. marta na društvenoj mreži Facebook uz opis: 

Jutros su meni i mom komšiji i kolegi novinaru Nikoli Morači brutalno izgrebana auta na javnom parkingu ispred zgrade....

Posted by Aleksandar Trifunović on Thursday, March 9, 2023

"Jutros su meni i mom komšiji i kolegi novinaru Nikoli Morači brutalno izgrebana auta na javnom parkingu ispred zgrade. Šteta je ogromna. Izgrebane su haube, vrata, krov. Policija od jutros radi uviđaj i pregledaju snimke nadzornih kamera na okolnim zgradama. Ovo je tipičan pokušaj zastrašivanja, dan nakon nas je Milorad Dodik nazvao spodobama i označio mete, samo je trebalo čekati kad ce neko ovo shvatiti kao naredbu."

Kasnije je dodao i karikaturu uz opis: "Sistem koji nas treba štititi označava nas kao mete, a predstavnici evropskih institucija posmatraju stvar sa pristojne udaljenosti."

Hvala svima na podršci, telefon mi ne prestaje zvoniti, nažalost u ovoj otvorenoj sezoni lova, usamljena smo lovina i...

Posted by Aleksandar Trifunović on Thursday, March 9, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije