Aldin je pokrenuo val dobrote u Pomozi.ba: Danas on ponovo treba našu pomoć

1
Radiosarajevo.ba
Aldin je pokrenuo val dobrote u Pomozi.ba: Danas on ponovo treba našu pomoć
Foto: Facebook/Aldin Jacić / Aldin Jacić

Aldinu Jaciću, momku iz Moščanice, ponovo je potrebna naša pomoć. Srećom, Aldin ovog puta nije životno ugrožen kao 2017. godine, ali potrebna je operacija kako bi vratio funkcionalnost određenih dijelova tijela.

Ona košta 25.000 eura i trebala bi biti obavljena u Turskoj. Zato Udruženje Pomozi.ba pokreće akciju za Aldina kako bi se prikupio potreban novac.

"Aldin se danas osjeća bolje. Samostalno se kreće, jede, razgovara, izlazi u grad… Dobio je bitku za život, ali njegova borba za normalnim životom i dalje traje. Trenutno mu je jedina želja da živi život poput svih ostalih mladića! Želi pronaći posao, djevojku, oženiti se... A kako bi to ostvario potreban mu je rekonstruktivni operativni zahvat u Turskoj, koji će vratiti funkcionalnosti određenih dijelova tijela, a koji košta 25.000 eura", naveli su iz Pomozi.ba.

EBRD predstavio Izvještaj o tranziciji: Fokus na zelenoj ekonomiji i ekonomskom razvoju BiH

EBRD predstavio Izvještaj o tranziciji: Fokus na zelenoj ekonomiji i ekonomskom razvoju BiH

Inače, Aldin je prva osoba za koju je Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za prikupljanje pomoći. Tada se javila Ambasada Turske u BiH i poručila da će Ministarstvo zdravstva Turske pokriti troškove liječenja. 

"Nakon što smo pomogli Aldinu, povratka više nije bilo i krećemo da radimo i apele liječenja kojih je nažalost svakim danom sve više i više", naveli su iz Pomozi.ba. 

Za Aldina možete donirati 2 KM pozivom na broj 17047. U objavi Udruženja pogledajte koji su ostali načini na koje možete donirati novac Aldinu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije