"Ako su vas teroristi prestrašili povicima Allahu Ekber, poslušajte imama iz Burse"

Radiosarajevo.ba
"Ako su vas teroristi prestrašili povicima Allahu Ekber, poslušajte imama iz Burse"
Foto: Twitter / Na snimku se može vidjeti i čuti imam Zelene džamiju u Bursi

Istaknuti turski intelektualac, pisac i kolumnista Mustafa Akyol, koji trenutno živi u Americi, gdje je angažiran na Cato Instituteu u Washington DC, objavio je hvaljenu knjigu „Islamski Isus“.

Piše: F. V.

To je knjiga za koju je The New York Times naveo da je „dobrodošlo širenje na ono osjetljivo područje koje poznajemo pod nazivom zajedničko područje“.

Krajem 2017. godine ta se knjiga u izdanju zagrebačke izdavačke kuće „Ljevak“, a u okviru „Biblioteke za čitatelja 21. stoljeća“, pojavila i na našim prostorima.

Mustafa Akyol: Radikalni muslimani su najveći saveznici islamofoba

U vrijeme antimuslimanske histerije i sve snažnije islamofobije diljem svijeta, a posebno nakon nedavnog terorističkog napada na Uskrs u Šri Lanki, gdje je poginulo više od 300 osoba, Akyol je svojim objavama na društvenim mrežama podsjetio što su zaista simboli islamske vjere, islam i muslimani.

Tim prije jer ne manjka pokušaja da se zlo terorizma iskoristi za obračun s muslimanima ima diljem svijeta, pa i na našim prostorima.

Hercegovački portal poziva na "zakonsku zabranu povika Allahu ekber"!?

Čovjek koji afimira „Zajedničku riječ“ između kršćana i muslimana, ponajviše može govoriti o tome.

„Ako su vas okrutni teroristi, koji djeluju u ime islama prestrašili izrazom Allahu Akbar (Allahu Ekber), što znači Bog je najveći, molim vas da čujete i ovog divnog imama iz Burse, u Turskoj“, napisao je Akyol.

Na snimku se može vidjeti i čuti imam Zelene džamiju u Bursi koji je oduševljenim posjetiteljima na fascinantan način prezentira pet melodija u učenju ezana, islamskog poziva na molitvu, a koji počinje upravo svetim riječima Allahu ekber.

Islam proklinje teror. I istinski vjernici ne mogu imati ništa sa zlom terorizma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije