Ako ne morate, ne izlazite napolje - BiH na udaru jake kiše i grmljavine

0
Radiosarajevo.ba
Ako ne morate, ne izlazite napolje - BiH na udaru jake kiše i grmljavine
N.G. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Za veći dio Bosne i Hercegovine danas je proglašen narandžasti meteoalarm zbog grmljavine i padavina.

Jutros je Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa kišom.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Ivan-sedlo 14, Sokolac 15, Sarajevo 16, Bugojno, Drvar, Gradačac, Tuzla i Zenica 18, Bihać, Bijeljina, Sanski Most i Zvornik 19, Banja Luka, Doboj i Grude 20, Široki Brijeg 21, Trebinje 22, Mostar 23 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo se mijenja.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine lokalno mogu biti i obilnije. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U Sarajevu oblačno, povremeno sa kišom ili pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 22 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nestabilne vremenske prilike uslovljavaju relativno nepovoljnu biometeorološku prognozu. Većina populacije će biti lošijeg raspoloženja, a od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, dekoncentracija, reumatski i bolovi na mjestima ozljeda. Opšta slika biće lošija u Bosni, pri tome će niže temperature i umanjen osjet sparine ipak ublažiti negativne efekte promjene.

Sarajevo - undefined

N.G. /Radiosarajevo.ba: Sarajevo

Objavljena je prognoza do srijede: 

ZA 20.07.2021 (Utorak)., U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme veći dio dana. Prije podne sa kišom i pljuskovima. Postepeno smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu zemlje do 30 stepeni.

ZA 21.07.2021 (Srijeda)., U Hercegovini sunčano, a u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

ZA 22.07.2021 (Četvrtak)., U Hercegovini sunčano, u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije