Akcija "Transporter": Predao se Petar Dukić

0
Radiosarajevo.ba
Akcija "Transporter": Predao se Petar Dukić
Foto: Unsplash / Ilustracija

Osumnjičeni za organizirani kriminal u okviru akcije "Transporter" predao se Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Nakon višednevnog boravka u bjekstvu, osumnjičeni za međunarodni organizovani kriminal i neovlašten promet opojnim drogama, Dukić Petar (1980.), predao se Tužilaštvu BiH, nakon čega je postupajući tužitelj naredio hapšenje osumnjičenog.

Tužilac iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon što je ispitao osumnjičenog u prisustvu njegovog advokata, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora.

U prostorijama koje koristi osumnjičeni, prilikom nedavnog provođenja akcije "Transporter", pronađena je i zaplijenjena velika količina od više od 300 kilograma opojne droge marihuana "skunk".

Tužilaštvo BiH i partnerske policijske agencije iz BiH, regiona i zemalja EU, u okviru predmeta kodnog naziva "Transporter" provode obimnu istragu protiv organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za međunarodno krijumčarenje velike količine opojnih droga.

Odnosi se na krijumčarenje iz inostranstva u Bosnu i Hercegovinu, tako i iz BiH prema zemljama EU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije