Akcija SIPA-e: U Kozarskoj Dubici uhapšena jedna osoba, otkriven arsenal oružja

Radiosarajevo.ba
Akcija SIPA-e: U Kozarskoj Dubici uhapšena jedna osoba, otkriven arsenal oružja
Jedna osoba je uhapšena u velikoj policijskoj akciji koja je u srijedu provedena na području Kozarske Dubice, gdje je otkrivena i oduzeta veća količina naoružanja i vojne opreme.

Navodi se kako su službenici SIPA-e, prema naredbi Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici i Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, pretresli jedan stambeni objekat u ovom gradu.

"Tokom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 15 različitih pušaka, šest ručnih bombi, pet pištolja različitog kalibra, devet optičkih nišana za puške, tri kubure, jedan prigušivač, sedam velikih noževa - bajoneta, 468 malokalibarskih metaka, 330 komada pištoljske municije, 1180 komada puščane municije, jedan metak za broving, 21 komad sporogorećeg štapina i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Navedene aktivnosti realizirane su uz podršku policijskih službenika MUP-a Republike Srpske", saopćeno je iz SIPA-e

Dodali sa je uhapšena osoba osumnjičena za krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a ona je sprovedena u službene prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije