Akcija SIPA-e u Sarajevu: Pronađeno oružje, bombe i zastave ISIL-a

Radiosarajevo.ba
Akcija SIPA-e u Sarajevu: Pronađeno oružje, bombe i zastave ISIL-a
Tužilaštvo BiH i SIPA nakon višemjesečne i opsežne istrage proveli su akciju, u okviru koje policijski djelatnici SIPA, vrše pretrese na dvije lokacije.

Tokom vršenja pretresa, nađena je određena količina oružja, bombi, municije, okvira za automatske puške, noževa, bojnih prsluka, kao i zastave koje asociraju na obilježja i zastave ISIL-a koji je odlukom Vijeća sigurnosti UN-a, proglašen terorističkom organizacijom.

Dvije osobe koje koriste navedene prostorije i koje su pod istragom, stavljene su pod nadzor policijskih specijalaca iz SIPA i u toku je njihova kriminalistička obrada.

Tužilaštvo BiH u ovom predmetu provodi istragu zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela terorizma iz član 201. stav 4. KZ BiH.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će nakon policijske obrade, biti predati postupajućem tužiocu, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Zbog interesa istrage, u ovom trenutku Tužitlaštvo BiH ne može davati više informacija niti detalja o realiziranim aktivnostima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije