Akcija Lutka: Još nema međunarodne potjernice

Radiosarajevo.ba
Akcija Lutka: Još nema međunarodne potjernice

Procedura za pokretanje prijedloga raspisivanja međunarodne potjernice i određivanje mjere pritvora, koju je Tužilaštvo BiH iniciralo u sklopu akcije Lutka, još nije okončana, saznaje novinska agencija Fena u državnom Tužilaštvu.

Marković: Policija će postupiti po potjernici
Kosovo nije dužno da Keljmendija izruči BiH
'Keljmendi nije u Crnoj Gori'

Advokat tvrdi da se Keljmendi javio iz Crne Gore

SIPA još uvijek pretresa Keljmendijev hotel
Početak kraja organizovanog kriminala u BiH
Velika akcija: Trideset uhapšenih, Keljmendi pobjegao

Procedura u vezi s raspisivanjem međunarodne potjernice podrazumijeva upućivanje prijedloga Tužiteljstva BiH, Sudu BiH, koji na temelju toga izdaje određenu naredbu, a potom se uključuju Interpol i druge nadležne institucije

Naime, Tužiteljstvo BiH zainteresirano je za izručenje četiri osobe, o čijem identitetu u ovom trenutku, a radi zaštite interesa istrage, nije moguće govoriti.

U dosada najopsežnijoj policijskoj akciji u postdaytonskoj BiH protiv organiziranog kriminala, kodnog naziva Lutka uhapšeno je više osoba kojima je određen jednomjesečni pritvor. Osumnjičeni u toj akciji terete se za najteža krivična djela - ubistva, pokušaj ubistva, krijumčarenje narkotika, teška razbojništva, kamatarenje te zloupotrebu položaja...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije