Akcija GSS-a na Skakavcu: Spašen povrijeđeni muškarac

0
Radiosarajevo.ba
Akcija GSS-a na Skakavcu: Spašen povrijeđeni muškarac
Foto: GSS / Akcija GSS-a na Skakavcu

Ekipa Gorske službe spašavanja - Stanica Sarajevo je u nedjelju, 25. augusta, u jutarnjim satima, zaprimila poziv od planinara koji su se kretali na lokalitetu Bukovika, u kojem su obavijestili GSS da se na području Skakavca nalazi povrijeđena muška osoba.

Odmah po zaprimanju poziva dežurni tim je izašao na teren, dok je dežurni operativni spasilac obavijestio Operativni centar Službe civilne zaštite Općine Centar o nesreći. Nakon izlaska na teren, lociranja i pružanja prve pomoći, unesrećeni je transportovan do sarajevske hitne pomoći i predat na daljnje zbrinjavanje povreda.

"Koristimo ovu priliku da ponovo podsjetimo građane da se nesreće dešavaju iznenada te ovim putem ponovo apelujemo da se u planinu ne kreće sam, da uvijek imamo sve osnovno za boravak u prirodi, da nam je telefon uvijek napunjen te da uvijek obavijestimo nekog o našem planu boravka u planini.

Džeko novim golom odgovorio kritičarima, Fenerbahce deklasirao tim bh. reprezentativaca

Džeko novim golom odgovorio kritičarima, Fenerbahce deklasirao tim bh. reprezentativaca

Sve navedeno uveliko olakšava akcije spašavanja koje izvodi GSS u koordinaciji sa civilnom zaštitom i drugim hitnim službama", poručili su iz GSS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije