Epilog drame u Ajdinovićima: Inspekcija danas stavlja pečat, vlasnik zatvara firmu

Radiosarajevo.ba
Epilog drame u Ajdinovićima: Inspekcija danas stavlja pečat, vlasnik zatvara firmu
Foto: Radio Olovo / Nakon trovanja u SRC Ajdinovići: Još dvoje u bolnici, 3 tinejdžera završila u Hitnoj

Kantonalna inspekcija Zeničko-dobojskog kantona danas će u 10 sati zapečatiti sportsko-rekreativni centar Ajdinovići.

Kako je rekao za portal Radiosarajevo.ba advokat koji zastupa SRC Ajdinovići, Senad Pećanin, ovo je odluka sanitarne inspektorice.

"Unatoč svim laboratorijskim pretragama koje su pokazale da nisu ni u kakvoj vezi s hranom i pićem u Centru Ajdinovići, sanitarna inspektorica je ipak donijela odluku o zabrani objekta te je najavila dolazak inspekcije danas u 10 sati", kazao nam je.

Pećanin je dodao da je vlasnik SRC Ajdinovići odlučio zatvoriti ovaj kompleks, zbog čega će 50 osoba od 1. septembra ostati bez posla.

Podsjećamo, nakon trovanja hranom u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići je buknuo i požar, što je ranije potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba

"Policija je obaviještena o požaru u 4:50 sati. u požaru je izgorio pomoćni objekat Sportsko-rekreativnog centra. Na sreću, povrijeđenih nije bilo", kazala nam je tada Aldina Alić iz Operativnog Centra MUP-a ZDK.

U požaru izgorio objekat Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići

Dan nakon požara kontaktirali smo potom Amera Čulova iz Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići koji nam je kazao da uviđaj i dalje traje.

"Ne možemo još uvijek reći o kolikoj šteti se radi kao ni razlog izbijanja požara. Još sumiramo štetu. Uviđaj i dalje traje...", rekao je za portal Radiosarajevo.ba Čulov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije