Šarović: Ledo i Sarajevski kiseljak postaju vlasnici Konzuma

A. B., Radiosarajevo.ba
Šarović: Ledo i Sarajevski kiseljak postaju vlasnici Konzuma
Ministar za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH Mirko Šarović nakon današnjeg zajedničkog sastanka na temu Agrokora je izjavio kako kompanije Ledo i Sarajevski kiseljak postaju vlasnici Konzuma u BiH te da se sve odvija planiranim tokom.

Šarović je izjavio kako su na današnjem sastanku povjereniku Vlade Republike Hrvatske za Agrokor Anti Ramljaku postavljena određena pitanja te da su dobiveni precizni odgovori, tačnije detalji.

"Stanje je danas najbolje od našeg prvog susreta od aprila ove godine. Postoje određene stvari koje nisu dobre, ali također postoje i vidni napreci što pokazuje da je stanje u kompanijama Agrokora stabilno. U ime institucija BiH smo postavili nekoliko pitanja, a u fokusu je bilo zaposlenje radnika, dobavljači, pitanje dokapitalizacije Konzuma od Leda i Sarajevskog kiseljaka i željeli smo vidjeti gdje su to Agrokorove kompanije u ovih nekoliko mjeseci", rekao je Šarović.

Dodao je kako je na današnjem sastanku bilo riječi o konkretnim podacima te da je prema njegovom mišljenju vrijeme otpuštanja velikog broja radnika završeno.

"Velpro ulazi u fazu likvidacije, ali su svi radnici na jedan od mogućih načina zbrinuti. Jedan dio njih je prešao i Konzum, drugi su dobili otpremnine, ali naša očekivanja su da velikih otpuštanja neće biti", zaključio je Šarović.

Kako je kazao, Ledo i Sarajevski kiseljak postaju vlasnici Konzuma u BiH i to neće utjecati na buduće poslovanje ove dvije važne kompanije.

"Rebrendiranje Mercatora i preuzimanje više od 100 objekata ide svojim tokom i cijeli aranžman će biti gotovo krajem tekućeg mjeseca", istaknuo je.

Podsjećamo da je danas u Sarajevu održan zajednički sastanak ministra za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH Mirka Šarovića, nadležnih državnih i entitetskih institucija, povjerenika Vlade Republike Hrvatske za Agrokor Ante Ramljaka, Agrokorovih kompanija u BiH i predstavnika Agrokora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije