Afganistan: Prepoznajete li člana Predsjedništva u posjeti Oružanim snagama BiH

Radiosarajevo.ba
Afganistan: Prepoznajete li člana Predsjedništva u posjeti Oružanim snagama BiH
/ Foto: Predsjedništvo BiH
Jedinica Oružanih snaga BiH, angažovana u operaciji podrške miru 'Odlučna podrška' u Afganistanu imala je posjetioca najvišeg ranga.

To je Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH koji je čestitao oficirima, podoficirima i vojnicima Dan OS BiH i zahvalio im za snažnu ulogu u očuvanju mira u Afganistanu.

"Način i odgovornost kojima djelujete svjedoči o visokom nivou profesionalne pripremlјenosti. Sve to pokazuje da ste istinski ambasadori svoje zemlјe", rekao je Ivanić u obraćanju pripadnicima OS BiH u Afganistanu.

Predsjedavajući dr. Ivanić obavijestio je pripadnike OS BiH da je Predsjedništvo BiH usaglasilo dokument 'Pregled odbrane', koji bi trebalo da dovede do bolјe opremlјenosti Oružanih snaga BiH, ali i bolјeg standarda njenih pripadnika.

Pripadnike Oružanih snaga BiH pozdravili su i zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Anto Jeleč. Svečanosti obilјežavanja Dana OS BiH prisustvovali su predstavnici vojski zemalјa koje učestvuju u operaciji 'Odlučna podrška' u Afganistanu.

Na svečanosti je govorio i komandant vojne baze u Bagramu general-majorJohn Thompson (SAD), koji je izrazio zahvalnost pripadnicima OS BiH i istakao njihovu visoku profesionalnost i odgovornost u radu.

U operaciji podrške miru 'Odlučna podrška' u Afganistanu prisutno je 55 pripadnika kontingenta Oružanih snaga BiH. U vojnoj bazi Bagram nalaze se 3 oficira, 10 podoficira i 32 vojnika, od kojih su 3 žene, te 10 pripadnika (8 oficira i dva podoficira) u bazi Mazar Sharif na sjeveru Afganistana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije