Advokat Ifet Feraget dobitnik Plakete Kantona Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Advokat Ifet Feraget dobitnik Plakete Kantona Sarajevo
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Svecana sjednica Kantona Sarajevo

Na svečanoj sjednici Kantona Sarajevo advokat porodice Memić i Dragičević, Ifet Feraget, dobitnik je Plakete Kantona Sarajevo.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić je istakao kako je Feraget pravi borac za istinu i pradvu, te putokaz u kojem pravcu treba ići pravosuđe.

"Advokat koji se uporno bori za pravdu i istinu, očuvanje prava i slobode, Feraget je putokaz u kojem pravcu treba ići pravosuđe", rekao je Okerić.

Ifet Feraget smatra da je ovo zajednička borba svih nas.

"Smatram to zajedničkom borbom, neću previše dužiti. Dva oca, koji već dugo ne spavaju, ne bdiju nad svojim sinovima", na početku je istakao Feraget.

"Muriz i David godinama ne spavaju, čekaju da se pojave sunce. Dolazi vrijeme kada će moralni i pravni principi biti odrednica za rad pravosuđa.

Ova nagrada je dodijeljena zbog očuvanja pravnih i moralnih principa. Zahvalan jesam, ali sretan nisam", dodao je Feraget.

Advokat Feraget vjeruje da će borba za pravdu uskoro biti ostvarena.

"Duboko vjerujem da ćemo doći do kraja. Vjerujem da ćemo doći do cilja, a jedini način je da mi, mali ljudi, u malim mjestima, sa puno malih poteza napravimo promjene", zaključio je Ifet Feraget.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije