Advokat Anto Nobilo odgovorio Kolindi: U BiH nema militantnog islama!

Radiosarajevo.ba
Advokat Anto Nobilo odgovorio Kolindi: U BiH nema militantnog islama!

Ugledni hrvatski advokat Anto Nobilo odbacio je kao pretjerane ocjene predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović koja je tokom zvanične posjete Izraelu, uz ostalo, nazvala Bosnu i Hercegovinu "nestabilnom zemljom pod kontrolom militantnog islama".

"Nepromišljeno, a to je za nju tipično", kaže Nobilo.

Džaferović: Isti vokabular kojim su se služili ratni zločinci

"Jednako kao što u Hrvatskoj muslimani imaju poziciju koja istaknuta u više europskih država kao jedan primjer, isto tako su jednaki odnosi i u BiH. BiH ima svoje političke probleme, ali nema probleme nekog militantnog islamizma koji bi eventualno bio prijetnja susjedima i Europi. Mislim da je to pretjerivanje", rekao je Nobilo za Radiosarajevo.ba.

Komšić: Mislim da je gospođa Kolinda zapravo jedna vrlo nestabilna osoba!

Dodao je da je to "već viđeno", jer "predsjednica gdje god dođe pokušava se na neki
način svima svidjeti", pa i u Izraelu.

Džaferović: Isti vokabular kojim su se služili ratni zločinci

"Ona u svakoj sredini podilazi. Sjetite se kada je bila u Argentini među onim prastarim potomcima ustaša govorila o 'bijegu u demokraciju, gdje je ispalo da su ustaše bili nekakvi barjaktari demokracije!? Kad se s ovim ili onim profilom druži, svakom se nastoji svidjeti. Ja držim, pošto je Izrael u vječnom nekom sukobu s muslimanskim državama koje ga okružuju, ona je htjela dati poruku da je Hrvatska u sličnome... To je njezin način razmišljanja, da podilazi domaćinu i da onda izbjegne druge problematične teme i izjave koje bi se u Izraelu od nje očekivale, a vezano je za Drugi svjetski rat i stradanje Jevreja u Holokaustu. Izabrala je ovu temu da bi izbjegla ono što bi joj kasnije moglo štetiti kod desnih birača u Hrvatskoj", zaključio je Nobilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije