Adnan Terzić imenovan na puni mandat od četiri godine

Radiosarajevo.ba
Adnan Terzić imenovan na puni mandat od četiri godine
Današnjom odlukom Vlade FBiH aktuelna Uprave Autocesta FBiH, s generalnim direktorom Adnanom Terzićem na čelu, dobila je puni mandat u trajanju od naredne četiri godine.

Osim Terzića na puni mandat su imenovani i izvršni direktori Autocesta Ivica Ćurić (ekonomsko-finansijski poslovi), Jasmin Bučo (projektiranje i građenje), Marin Jelčić (upravljanje i održavanje), Adem Zolj (opći, kadrovski i pravni poslovi).

Također, Vlada FBiH imenovala je Nadzorni odbor JP Filmski Centar Sarajevo  na period od četiri godine, u sastavu Slaven Knezović (predsjednik), Srđan Vuletić i Milenko Prstojević.

Prethodna saglasnost je data i za imenovanje vršilaca dužnosti članova Uprave Tehničkog remontnog zavoda na period do šest mjeseci, odnosno do okončanja konkursne procedure: Abida Šarića (v. d. direktor), Muhidina Dautovića (v. d. izvršni tehnički direktor) i Zenaida Muse (v. d. izvršni direktor zajedničkih službi). Istovremeno, Vlada je zadužila Nadzorni odbor da što hitnije pokrene konkursnu proceduru za imenovanje kandidata na ove pozicije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije