Adnan Delić: 15. novembra građani ne biraju vlast, već budućnost domovine

3
Radiosarajevo.ba
Adnan Delić: 15. novembra građani ne biraju vlast, već budućnost domovine

U skladu s aktuelnim epidemiološkim mjerama, ograničenim brojem učesnika te skraćenim protokolom, u Hotelu ibis Styles u Sarajevu, održana je press konferencija Četvorke na kojoj je Adnan Delić, kandidat za načelnika Općine Novi Grad, predstavio ključne tačke Izbornog programa.

Program se temelji na Sarajevskom dogovoru 2020, koji su politički subjekti Četvorke potpisali 7. augusta, i odnosi se na četverogodišnji mandat. Vizija je da Novi Grad bude mjesto ugodnog života i unosnog poslovanja, koje je funkcionalno i uređeno po evropskim standardima. Općina za to već ima neophodne ljudske i materijalne resurse.

Predstavljena su četiri segmenta Programa: 1. Borba protiv korupcije i nepotizma te transparentnost rada; 2. Zaštita ljudskih prava i osnovnih sloboda; 3. Privredni razvoj i zapošljavanje; 4. Politika za mlade.

"Općina Novi Grad prvi put će imati praksu iz poslovnog svijeta u kojoj će se mjeriti zadovoljstvo građana radom i uslugama općinske administracije i to će biti jedini putokaz i smjernica za korekcije”, izjavio je u uvodnom dijelu zajednički kandidat za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo.

Podsjećajući na važnost izlaska na izbore te činjenicu da su promjene moguće jedino ako ljudi iskoriste svoje demokratsko pravo, Delić je poručio da "građani trebaju imati na umu da na dan izbora ne biraju vlast, već budućnost naše domovine".

Na skupu su bili i predsjednici stranaka Četvorke Elmedin Konaković (NiP), Nermin Nikšić (SDP) i Ibrahim Hadžibajrić (NBL) te nosioci lista za Vijeće Općine Novi Grad. Predrag Kojović (NS) se usljed nepredviđenih obaveza nije mogao odazvati.

Predsjednici stranaka podržali su Adnana Delića kao kandidata za načelnika, najavili zajednički rad budućih vijećnika Četvorke te podsjetili na važnost sinergije ove četiri stranke.

"Imamo partnere u strankama Četvorke koji su se zajedno s nama opredijelili da na izbore ne izlazimo samo radi izbora, već da uopšte biramo kandidate tek kada utvrdimo Program koji će primjenjivati u svojim lokalnim zajednicama. Pozitivno iskustvo koje smo imali na kantonalnom nivou željeli smo prenijeti i na lokalni. To, jednostavno, nije prazna priča, već realna realizacija obećanja koja smo dali sami sebi da ćemo prema građanima ići s konkretnim projektima i programima”, izjavio je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.

"Program itekako ulazi u srž problematike lokalne zajednice i kao takav je pohvalan. Općina Stari Grad je na drugom mjestu po uspješnosti rada općinske administracije. Bitno je samo da ne obećavamo nešto što ne možemo završiti jer narod to pamti", izjavio je Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

"Onako kako izgleda kampanja Adnana Delića tako izgleda i naša priča Četvorke. Inovativni, sposobni, stručni, mladi ljudi, sigurno mnogo bliži narodu i građanima nego strankama koje su ih predložile. To je osnovna razlika u konceptu koji danas imate priliku vidjeti kroz jedan moderan, inovativan način i možete je svjedočiti i kroz medije i kontakte s ljudima. Općina

Novi Grad će dobiti dostupnog načelnika, koji će svoje vrijeme provoditi na ulici s građanima onako kako to radi i u kampanji", izjavio je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije