Autoceste FBiH / Adnan Terzić o burnoj reakciji na pitanja novinara

14. 01. 2021. u 13:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH, prisustvo je jučer u mjestu Vlakovo svečanom početku radova na posljednjem dijelu Sarajevske obilaznice.

Mediji danas prenose njegovu burnu reakciju na očekivana pitanja novinara o Zeničkoj zaobilaznici i projektima na autoputu.

Piše: Jasmina Ćebo

Pa, šta sad?

Tom prilikom reporterka N1 Aleksandra Tolj Ružić pitala ga je sjeća li se kada je posljednji put bio na otvaranju neke dionice koja je puštena u promet?

Terzić: Naravno da se sjećam, 25. novembra smo završili radove na Zeničkoj obilaznici.
N1: A kada je puštena u promet?
Terzić: Pa sjećate li se vi 25. novembra?
N1: Sjećam se kada je neka dionica puštena u promet, da ste vi otvorili neku dionicu.
Terzić: Pa sad vam kažem, 25. novembra ove godine.
N1: Ali Zenička obilaznica nije puštena u promet.
Terzić: Pa, šta sad?

Novinarske krugove iznenadila je ovako burna reakcija direktora Autocesta Federacije BiH na pitanja novinara koja javnost traži i očekuje.

Tim povodom kontaktirali smo Adnan Terzića te upitali zašto je reagirao na navedeni način?

"Mi smo jučer imali obilježavanje početka radova na jednoj jako bitnoj saobraćajnici koja rješava probleme građana i poslovnih ljudi s područja Ilidže i Mostarskog raskršća, koji godinama imaju problem oko izlaska na Koridor Vc. Jednostavno malicioznost novinarke me je zatekla, prije svega. Bilo je jasno da je tendeciozno i dirigovano pitanje", kazao je za portal Radiosarajevo.ba Terzić.

Javnost čeka odgovore

Međutim, podsjetili smo ga da građani, ipak, s nestrpljenjem očekuju odgovore.

Zanimalo nas je i gdje je nastao problem sa Zeničkom zaobilaznicom i kada se može očekivati otvaranje i stavljanje u funkciju završenih novih kilometara autoputa?

"Od momenta kada smo zatvorili zaobilaznicu za promet, svakodnevno radimo s komisijama koje trebaju da daju dozvolu za probni rad. Također, svakodnevno radimo i s Ministarstvom za prostorno uređenje Federacije koje je formiralo pet komisija za razne aspekte i kontrole te na kraju i za davanje saglasnosti. Do sada smo uspjeli dobiti upotrebnu dozvolu za dionicu od Drivuše do Klopči, u blizini od 2,3 kilometra, potom od Klopči do Donje Gračanice skoro šest kilometara, za koji smo dobili kompletan izvještaj. Komisija je završila svoj rad i za njega trebamo dobiti privremenu dozvolu za probni rad", rekao je Terzić.

Pojašnjava da je ostao još samo dio od Donje Gračanice do tunela Zenica, "s obzirom na to da je prva faza podrazumijevala da se napravi priključak na M-17 i dio trase koji je podrazumijevao tunele, vijadukte i trase".

Kada je u pitanju nastavak na Sjeveru, Terzić na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba napominje da je ugovor u toku te da treba biti završen sredinom sljedeće godine.

Pogledajte verbalni okršaj novinarke i Terzića koji je danas objavila televizija N1:


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)