Fakić reagovala na Šatorovićeve izjave: Volju delegata ne može ništa spriječiti

Radiosarajevo.ba
Fakić reagovala na Šatorovićeve izjave: Volju delegata ne može ništa spriječiti
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / vanredna skuština Saveza samostalnih sindikata BiH

"Postoji izreka da "Vrijeme izriče pravdu i postavlja stvari na svoje mjesto". Takav slučaj je i sa Savezom samostalnih sindikata BiH, pa se polako stvari postavljaju na svoje mjesto", kazala je Adisa Fakić, novoizabrana predsjednica Skupštine Saveza samostalnih sindikata BiH.

Šatorović: Još uvijek sam predsjednik Saveza samostalnih sindikata, a evo i zašto

Volju delegata jučerašnje Skupštine koju je činilo više od dvije trećine pozvanih delegata iz svih granskih sindikata ne može i neće ništa zaustaviti istaknula je Fakić.

"To ne može ni populizam i očigledna borba za fotelju od koje ne može da se odvoji kolega Šatorović, a u koju je zasjeo na nelegalan način, prethodno usaglašen sa nekolicinom granskih sindikata i bivšim predsjednikom, njegovim mentorom, Bajramovićem", rekla je Fakić.

Skupština Saveza samostalnih sindikata BiH: Aktuelno rukovodstvo se nije pojavilo

Na jučerašnju Skupštinu je pozvano 157 delegata iz svih granskih sindikata, uključujući i granski sindikat kojem pripada i Šatorović, istaknula je Fakić i dodala je da Skupštini pristupilo 114 delegata, što je više nego 2/3 delegata.

Mevludin Bektić jednoglasno izabran za predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH

"Čestitamo i zahvaljujemo se svim delegatima koju su uzeli učešća u radu jučerašnje Skupštine, te novoizabranom predsjedniku Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, kolegi Mevludinu Bektiću, kao i ostalim kolegama izabranim u organe Saveza, pored čestitki, upućujemo izraze podrške u budućem radu, uz napomenu da interes Saveza, sindikalnog članstva i radnika mora biti prioritet svih prioriteta, a kojim će se vratiti povjerenje javnosti i članstva u Savez sindikata, koje je posebno narušeno dugogodišnjim djelovanjem dvojca 'Bajramović - Šatorović'", zaključila je Fakić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije