Adam Šukalo: Dodik je opet proglasio zades umjesto ubistva Davida

Radiosarajevo.ba
Adam Šukalo: Dodik je opet proglasio zades umjesto ubistva Davida
Foto: Arhiv / Adam Šukalo

Milorad Dodik dao je intervju za srbijanski Alo, a u njemu je govorio o ubistvu Davida Dragičevića, ili kako je to predsjedavajući Predsjedništva BiH - Milorad Dodik rekao - navodnom ubistvu Davida Dragičevića.

"Mislim da se tužilaštvo samo zaplelo u svoje procedure, podiglo nalog za istragu povodom navodnog ubistva. Međutim, nisu mogli to da dokažu, a sada se ne mogu ni povući niti ići dalje, jer nema dokaza za dalje. Kada bi se povukli, bilo bi da je prethodna odluka bila motivisana pod pritiskom ulice. Tužilaštvo na sve treba da da odgovore, a ne neko od nas iz politike", rekao je Dodik za Alo.

Na Dodikovu izjavu reagirao je Adam Šukalo, bivši poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Milorad Dodik opet proglasio zades umjesto ubistva Davida Dragičevića. Nakon represije, torture i progona grupe Pravda za Davida i svih koji podržavaju borbu za istinu i pravdu danas je Milorad Dodik proglasio šta su pravi motivi akcije koju su započeli 25. decembra 2018. godine. Osnovni njihov motiv je da natjeraju tužioce Lepira i Vreću da obustave istragu sa zaključkom da nema elemenata da je izvršeno krivično djelo ubistvo. Danas je Dodik zločin nad Davidom proglasio navodnim ubistvom", poručio je Šukalo na svom Facebook profilu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije