ACCOUNT: Predloženi amandmani na Zakon o javnim nabavkama

Radiosarajevo.ba
ACCOUNT: Predloženi amandmani na Zakon o javnim nabavkama

Antikorupcijska mreža u BiH (ACCOUNT) u saradnji s organizacijama Transparency International u BiH, Udruženje Tender, Asocijacija poslodavaca BiH, i Fond otvoreno društvo usaglasili su zajedničke amandmane na Prijedlog Zakona o javnim nabavkama. 

Organizacije civilnog društva u BiH smatraju da Prijedlog novog Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine, usvojen u prvom čitanju u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ne osigurava mehanizme za uspješnu prevenciju, edukaciju i sankcioniranje neodgovornih učesnika javnih nabavki u BiH, kao ni transparentnost, konkurentnost, efikasnost i racionalno trošenje javnih sredstava pri provođenju svake javne nabavke. 

59 članica Antikorupcijske mreže u Bosni i Hercegovini ACCOUNT dalo je saglasnost i podršku na amandmane. Amandmani na novi Zakon o javnim nabavkama bit će upućeni tokom javne rasprave. Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u srijedu 5. februara 2014. godine od 11 sati organizira javnu raspravu o Prijedlogu Zakona o javnim nabavkama čiji je predlagač Vijeće ministara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije