SAD / Abdulah Skaka o oružanom napadu u Daytonu: Nerazuman akt mržnje

05. 08. 2019. u 12:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 9

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je izrazio saučešće porodicama žrtava oružanog napada u Daytonu koji se desio jučer, 2. augusta.

"Duboko smo potreseni tragedijom koja se dogodila u našem pobratimskom gradu Daytonu u američkoj državi Ohio. Prema informacijama iz američkih medija devet osoba je ubijeno, a 16 ranje u stravičnom nasilju u ovom gradu. Ovaj nerazumni akt mržnje niti bilo kakvo nasilje se ničim ne mogu opravdati", poručio je Skaka.

Kako je istakao, Sarajevo i Bosna i Hercegovina pamte i znaju kako je biti nevina žrtva brutalnog nasilja, te da zbog toga stoje uz ovaj grad u teškim trenucima dodavši:

"Svijetu u kojem mržanja, netrpeljivost i nasilje postaju pravilo treba snažniji glas i jača borba i bliža veza onih koji traže mir i šire dobrotu, razumijevanje i ljubav."

Zatim je izrazio saučešće, te poželio brz oporavak ranjenim osobama. Kako je naveo, Sarajevo i Dayton su sudbinski povezani i zbog toga ovaj američki grad uvijek može računati na bosanskohercegovačko prijestolnicu.

NEMA KOMENTARA