U Sarajevo stigao Oliver Varhelyi: Čeka se dolazak 10.500 Pfizer vakcina

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevo stigao Oliver Varhelyi: Čeka se dolazak 10.500 Pfizer vakcina
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Varhelyi stigao u Sarajevo

Na aerodrom u Sarajevu jutros je stigao europski komesar za proširenje Oliver Varhelyi, ali i savezni ministar za evropske i međunarodne poslove Austrije Alexander Schallenberg.

Njih je dočekao šef Delegacije Europske unije u BiH Johann Sattler i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija.

Nakon toga će u prostorijama aerodroma organiziran sastanak, a povod je današnja primopredaje prvog kontingenta vakcina protiv koronavirusa iz Europske unije.

“Putujem na Zapadni Balkan kako bih prenio jasnu poruku: Stalo nam je! Stalo nam je do naših partnera i do njihovih zdravstvenih radnika i najugroženijih. Isporuka cjepiva potvrđuje našu kontinuiranu predanost pružanju podrške, kao što to činimo od izbijanja pandemije. Zajedno jači!”, poručio je ranije Varhelyi.

Ceremonija primopredaje oko 10.500 vakcina Pfizer i konferencija za novinare bit će održani po dolasku vakcina.

Podsjećamo, u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova Austrije ranije su naveli da Europska komisija finansira 651.000 doza vakcina BioNTech/Pfizer, koje će biti distribuirane uz podršku ove europske zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije