Džaferović: Niko nikome ne treba da prijeti

O. K.
Džaferović: Niko nikome ne treba da prijeti
Foto: O. Kavazović / Radiosarajevo.ba / Džaferović nakon otkazane sjednice Predsjedništva: Niko nikome ne treba da prijeti

Nakon što je otkazana sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa samo jednom tačkom dnevnog reda, na zahtjev Milorada Dodika, prisutnim novinarima se obratio član Predsjedništva Šefik Džaferović.

Prekinuta sjednica Predsjedništva BiH: Ponovo bez dogovora o Tegeltiji

"Gospodin Dodik povukao je prijedlog o održavanju vanredne sjednice. Na to smo svi pristali. Nama nije sporan kandidat, nama je sada bitnija odluka o ANP.  Moraju se poštovati svi zakoni ove zemlje, u paketu, i iz njega se ne može uzimati samo ono što jednima odgovara. Zakone svi moramo poštovati", kazao je Džaferović.

Milorad Dodik stigao u Predsjedništvo BiH, najavio i obraćanje javnosti

Džaferović nakon otkazane sjednice Predsjedništva: Niko nikome ne treba da prijeti - undefined

Foto: O. Kavazović / Radiosarajevo.ba: Džaferović nakon otkazane sjednice Predsjedništva: Niko nikome ne treba da prijeti

On je dodao i sljedeće: 

"U ovoj zemlji, niko nikome ne treba da prijeti, i bez Parlamenta BiH nije moguće ništa. Vidjet ćemo kako će se stvari dalje odvijati. Ja mislim da je ugovor između lidera dobar, i on pominje NATO put BiH, i sve kada to pogledate možete vidjeti da je tu sadržan i ANP".

Džaferović je govorio i o dobrim stranama ulaska u Sjevernoatlanski savez (NATO).

"NATO je prosperitet za BiH i sve njene građane. Fokus treba biti usmjeren na razgovore između stranaka u parlamentarnoj većini. Od pomoći nam je uloga Međunarodne zajednice u BiH. Oni nam pružaju pomoć, a na nama je odgovornost da dogovoreno sprovedemo", kazao je Džaferović.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije