5. IBM Forum

Radiosarajevo.ba
5. IBM Forum

Peti IBM Forum u BiH biće održan danas u sarajevskom hotelu Bristol, a okvirna tema ovog eminentnog skupa, kao i ranijih godina, biće stvaranje "mudrije planete".

Ono po čemu je ovogodišnji skup posebno važan jeste i činjenica da IBM ove godine obilježava stotu godišnjicu postojanja, najavljeno je iz IBM Foruma. Skup će biti otvoren plenarnim dijelom pod nazivom ''Etički stav i obaveza integriteta. Put ka odličnosti''.

Nakon uvodnih riječi generalnog direktora IBM za Sloveniju i BiH Romana Koritnika, učesnicima Foruma obratiće se poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon koja će govoriti o temama: Kako se integritet i poslovna etika uklapaju u svijet savremenog poslovanja? Kako postići više etike u javnom i poslovnom djelovanju, te time poboljšati konkurentnost poslovanja? Šta o tome misle predstavnici Evropskog parlamenta?

Direktor Power and Systems IBM Richard Talbot predstaviće super računar sa 15 terabajta memorije i više od 200 miliona strana gradiva udruženih u uređaj koji je sposoban razmišljati kao čovjek, dok će vođa Smarter Commercea za srednju i istočnu Evropu Robert Mar prezentovati kako mudrije poslovanje donosi nove poslovne procese koji pomažu kod kupovine, prodaje i održavanja usluga i proizvoda.

Organizator ovog skupa će, nakon niza stručnih predavanja i prezentacija, u večernjim časovima za učesnike Foruma organizovati zabavno veče i druženje sa glumcem Zijahom Sokolovićem i pjevačicom Ninom Badrić.

IBM Forum počinje u 9.00 časova, a konferencija za novinare zakazana je za 11.00 časova u hotelu Bristol u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije