40 godina postojanja: Delić posjetio Udruženje osoba sa cerebralnom paralizom KS

1
Fena
40 godina postojanja: Delić posjetio Udruženje osoba sa cerebralnom paralizom KS
Fena / Delić na sastanku sa Nevenkom Novotnim

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić održao je danas sastanak s Nevenkom Novotnim, predsjednikom Udruženja osoba sa cerebralnom paralizom Kantona Sarajevo koje ovih dana obilježava 40 godina rada.

Razgovarali su o važnosti podrške koju udruženje pruža za svojih 307 članovima kroz različite programe, uključujući rehabilitaciju, podršku u svakodnevnom životu i organizaciju slobodnih aktivnosti.

Kako je saopćeno iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, Delić je pohvalio predstavnike udruženja u nastojanjima da dostojanstveno obilježe ovaj jubilej udruženja, te naglasio da će Ministarstvo biti podrška u mogućnostima kojima raspolaže u skladu sa svojim nadležnostima.

Sejo Sexon za Radiosarajevo.ba: "Mi smo hroničari grada, a Sarajlije koautori naših pjesama"

Sejo Sexon za Radiosarajevo.ba: "Mi smo hroničari grada, a Sarajlije koautori naših pjesama"

Iskusiti život s cerebralnom paralizom znači suočiti se s izazovima i preprekama koje svakodnevno prate ovaj invaliditet. Osobe s cerebralnom paralizom rađaju se s oštećenjem pokreta i mišićne kontrole, što utječe na njihovu sposobnost kretanja, govora i neovisnosti. Ovaj specifičan invaliditet zahtijeva kontinuiranu podršku i njegu kako bi se olakšao svakodnevni život.

Upravo zato je, kako ističu iz resornog federalnog ministarstva, Udruženje osoba sa cerebralnom paralizom Kantona Sarajevo od neprocjenjive važnosti. Kroz svoje programe podrške, udruženje pruža članovima neophodnu pomoć u svakodnevnim aktivnostima, rehabilitaciji i socijalnoj integraciji.

Delić: 'Uloga socijalnih radnika je nezamjenjiva u pružanju podrške učenicima koji su žrtve nasilja'

Delić: 'Uloga socijalnih radnika je nezamjenjiva u pružanju podrške učenicima koji su žrtve nasilja'

Njihova predanost i posvećenost osiguravaju da njihovi članovi imaju podršku i resurse potrebne za prevladavanje izazova s kojima se suočavaju. Podrška koju pruža udruženje postaje neizostavni dio života svakog člana, omogućavajući im da ostvare svoj puni potencijal i uživaju u životu unatoč izazovima koje cerebralna paraliza nosi sa sobom.

"Uskoro će obilježiti jubilej 40 godina rada, što je prilika da se osvrnemo na njihovu izvanrednu predanost i doprinos zajednici i nadamo se, svako u okviru svojih mogućnosti, zajedno nastavimo pružati podršku i osigurati da svaka osoba s cerebralnom paralizom dobije potrebnu pažnju i podršku koja im je potrebna za dostojanstven život" navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije