200.000 prevarenih žiranata

Radiosarajevo.ba
200.000 prevarenih žiranata


U Bosni i Hercegovini ima oko 200.000 prevarenih žiranata, koji su otplatili, otplaćuju ili su dobili sudske odluke za otplaćivanje kredita koje je podiglo oko 1,5 miliona građana u domaćim i stranim bankama i mikrokreditnim organizacijama, pišu Nezavisne.com.

"Više od 85.000 žiranata u BiH do sada je otplatilo ili otplaćuje tuđe kredite, a ja sam takođe prevareni žirant sa 460.000 maraka obaveza po kreditima bivših prijatelja sa kojima se sada viđam samo na sudu", rekao je predsjednik Udruženja za zaštitu žiranata u BiH Jovica Cvjetković u programu Radio-Livna.

Cvjetković je dodao da su ovi žiranti u problemu jer mnogi od njih moraju otplaćivati tuđe kredite putem administrativne zabrane na platu.

Kako je naveo postoje i brojni slučajevi da penzioneri koji su bili žiranti vraćaju tuđe kredite, tako da im se obustavlja rata od njihovih penzija, prenose Nezavisne.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije