ZOI: Suze velike šampionke obilaze svijet: "Tata, gdje si sada..."

0
Radiosarajevo.ba
ZOI: Suze velike šampionke obilaze svijet: "Tata, gdje si sada..."
Foto: Zhang Chenlin/Xinhua News/Profimedia / Mikaela Shiffrin

Mikaela Shiffrin u Kinu je došla s velikim ambicijama. Nastupiti u svih pet disciplina i osvojiti što je više moguće medalja i zlata. Ali, zasad ništa. Baš ništa. I u veleslalomu i u slalomu je odustala. U srijedu nakon nekih pet vrata na stazi koju je postavio njen trener.

"Ovo nije kraj svijeta, i znam da je glupo biti toliko uzrujan zbog toga", rekla je kasnije Shiffrin, koja je u stilu velike prvakinje, kao što ona i jest, smogla snage za razgovore s novinarima.

Dugo je nakon ispadanja sjedila u snijegu i razmišljala o onome što se dogodilo. Miješali su se osjećali zbog grešaka na Olimpijskim igrama, ali i porodične tragedije koja se desila prije dvije godine, piše Jutarnji

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

"Ljuta sam na njega", rekla je prisjećajući se oca koji je tragično stradao prije dvije godine. I plakala...

"U ovakvim situacijama uvijek bih nazvala tatu, a on bi me tješio. Teško mi je sve ovo procesuirati, mislim da nikada nisam doživjela ovako nešto".

Podršku joj je i preko društvenih mreža pružio dečko, norveški skijaš Aleksander Aamodt Kilde, koji je već osvojio bronzu u superveleslalomu.

"...Većina vas koristila bi riječi: 'Izgubila se', 'Ne može podnijeti pritisak' ili 'Šta se dogodilo'. To me frustrira jer vidim vrhunsku sportašicu koja radi ono što vrhunski sportaši rade.

Ovo je dio sporta, i događa se. Pritisak koji stavljamo na sportaše je ogroman, pa joj dajmo malo podrške. Sve ide u krug, i ravnoteža je važna. I mi smo normalni ljudi. Volim te Kaela", navodi između ostalog Kilde u objavi uz fotografiju Shiffrin kako sjedi u snijegu s glavom u rukama.

Ostali su joj još nastupi u brzim disciplinama te alpska kombinacija u kojoj je među glavnim konkurenticama za zlato. Naravno, ako će skijati bolje nego prethodnih dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije