Zlato za Kathrin Zettel

Radiosarajevo.ba
Zlato za Kathrin Zettel


Kathrin Zettel upisala je sedmu veleslalomsku pobjedu karijere i to u Mariboru, gdje je održano 46. izdanje Zlatne lisice. Ovo joj je prva pobjeda ove sezone, a do nje je došla s vremenom od 1:18.68, ostavivši iza sebe Mariju Riesch i Anju Pärson.

Zettel je odbranila vodeće mjesto iz prve vožnje veleslaloma na Pohorju. Iako je imala tek 13. vrijeme druge vožnje, prednost koju je ranije stvorila bila dovoljna za ukupni trijumf.

Vodeća skijašica Svjetskoga kupa i dalje je Lindsey Vonn, iako joj je ovo četvrti veleslalom za redom gdje je ostala bez plasmana. Nakon prve vožnje bila je druga, ali je proklizala u drugoj i to samo nekoliko kapija prije cilja.

Sa 23 stotinke sekunde zaostatka, na drugu poziciju plasirala se Maria Riesch, popravivši dosadašnji najbolji veleslalomski rezultat u karijeri. Svoj uspon nastavila je i Šveđanka Anja Pärson, koja je na Pohorju zauzela treće mjesto.

U nedjelju je na Pohorju na rasporedu slalom, prva vožnja u 9.15, a druga u 12.15 sati.

Svjetski kup, Maribor, veleslalom:

1. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) 1:18.68
2. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +0.23
3. Anja Pärson (Švedska, HEAD) +0.48
4. Kathrin Hölzl (Njemačka, FISCHER) +0.86
5. Andrea Fischbacher (Austrija, ATOMIC) +0.91…

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije