Zbog Samsungovih mobitela, izbio prvi skandal u PyeongChangu

Radiosarajevo.ba
Zbog Samsungovih mobitela, izbio prvi skandal u PyeongChangu
Iako su zimske olimpijske igre danas otvorene u PyeongChangu, već se pojavio prvi skandal, koji je doveo do pobune sportista i završio sa diplomatskom notom.

Organizatori su planirali svakom od oko 4.000 sportista učesnika pokloniti Samsungov smartphone Galaxy Note8 vrijedan 1.100 dolara, ali sportisti iz Irana i Sjeverne Koreje nisu dobili mobitele.

Kako javljaju mediji, poklone nisu dobili jer su te zemlje pod sankcijama Ujedinjenih naroda te da bi to bilo kršenje rezolucije UN-a.

Iranci su prozvali južnokorejskog proizvođača elektronske opreme Samsung kao krivca zbog čega četvero iranskih sportaša nisu dobili smartphone.

"Ukoliko se Samsung ne izvine za ovaj neželjeni događaj to će umnogome utjecati na odnose Samsunga s Iranom", kazao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Bahram Qasemi.

Samsung se u međuvremenu oglasio saopćenjem da je za distribuciju poklona zadužen isključivo Međunarodni olimpijski komitet (MOK), koji je potom obećao da će i Sjevernokorejci i Iranci dobiti mobitele.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije