Vukovi razbili Metalurg u Zetri i došli do druge pobjede u ligi (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Vukovi razbili Metalurg u Zetri i došli do druge pobjede u ligi (FOTO)

Utakmicom između Vukova i skopskog Metalurga završeno je drugo kolo Balkanske hokejaške lige u Sarajevu. Vukovi su upisali drugu pobjedu. Slavili su ubjedljivo rezultatom 5:1. 

Hokejaši Vukova prvu trećinu riješili su u svoju korist rezultatom 3:1. Vukovi do vodstva dolaze golom Richarda Willa. Par minuta kasnije Amar Hadžihasanović povećava vodstvo Vukova na 2:0. Ekipa iz Skopja uspjela se vratiti golom Aleksandra Mijuškovića. U finišu prve trećine Vukovi ipak dolaze do dva gola prednosti, a strijelac je Mirza Omer. 

U drugoj trećini vidjeli smo samo jedan pogodak. Opet je pak završio u mreži ekipe iz Skopja. Prvi gol na današnjem susretu postigao je trener-igrač Vukova, Anthony London. Vukovi su u posljednjoj trećini uspjeli postići i peti pogodak, a svoj drugi na susretu postigao je Mirza Omer. 

"Bila je ovo napeta i vrlo gruba utakmica. Svi znaju koliko nam znači ova utakmica i naš je suparnik ušao i igrao provokatorski otpočetka. Mi smo ipak držali sve pod kontrolom i na ledu i na terenu, tako da smo na kraju izvukli ono što smo i očekivali - dvije jako bitne pobjede.  One nas ohrabruju i pokazuju nam da možemo utjecati na plasman na vrhu lige. Ujedno, ovo su vrlo bitni nastupi i psihološki i zbog timske izgradnje, tako da s velikom nadom ulazimo u Svjetsko prvenstvo. Pokazili smo i publici i državi da možemo napraviti nešto veliko", kazao je za Radiosarajevo.ba nakon utakmice kapiten HK Vukova Mirzet Hodžić.

U prvom susretu današnjeg programa Spartak je sa 7:3 slavio protiv Slavije iz Sofije. Ekipa iz Subotice tako je upisala i treću pobjedu i tako potvrdila dominaciju u Balkanskoj hokejaškoj ligi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije