Viletta najbolji u superkombinaciji

Radiosarajevo.ba
Viletta najbolji u superkombinaciji

Foto: Reuters

Sandro Villeta pobijedio je u superveleslalomskoj vožnji druge superkombinacije sezone u Val d'Isereu. Prije slalomskog ispita pred Carlom Jankom drži 20 stotinki sekunde prednosti, a blizu je i Marcel Hirscher s 39 stotinki.

Viletta je pred drugoplasiranim sunarodnjakom Carlom Jankom prikupio 20 stotinki sekunde prednosti, ali teško će do pobjedničkog postolja na kraju dana budući da se ne može pohvaliti dobrim slalomskim plasmanima - nikada nije ušao niti u najboljih 15.

Treća pozicija pripala je prvom kandidatu za trijumf na kraju dana Marcelu Hirscheru koji je iznenađujuće dobro odradio superveleslalomsku stazu i za pobjednikom zaostao 39 stotinki sekunde. Mladi Austrijanac svakako će imati štošta toga za reći i u slalomskom nastupu - u posljednje dvije sezone upisao je čak devet plasmana u top 10 (od toga dvije treće pozicije).

Iza njega dobru podlogu za slalom postavio je i Benjamin Raich, a nakon Aksela Lunda Svindala u borbi za postolja bit će i Romed Baumann.

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić za pobjednikom je zaostao +1.56 i zauzeo solidnu 12. poziciju. Iza Kostelića kao opasni slalomaši poredali su se Markus Larsson sa 16 stotinki zaostatka, slijedi ga Manfred Moelgg s +23, zatim Natko sa +61, Zurbriggen s +71...

Svjetski kup, Val d'Isere, superkombinacija:
1. Sandro Viletta (Švicarska) 1:17.09
2. Carlo Janka (Švicarska) +0.21
3. Marcel Hirscher (Austrija) +0.21
4. Benjamin Raich (Austrija) +0.68
5. Aksel Lund Svindal (Norveška) +0.91
6. Romed Baumann (Austrija) +1.06
7. Werner Heel (Austrija) +1.08
8. Patrick Staudacher (Italija) +1.17
9. Sebastien Pichot (Francuska) +1.31
10. Bode Miller (SAD) +1.27

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije