Vikend na Zetri rezervisan za hokej

Radiosarajevo.ba
Vikend na Zetri rezervisan za hokej

Foto: Velija Hasanbegović

Za predstojeći vikend na Zetra su zakzane finalne utakmice play off-a u hokeju na ledu. U finalnim susretima sastaju se ekipe HK Stari Grad / Vukovi i Lisice iz Centra.

Finale se igra na dvije dobivene utakmice. Prva je na rasporedu u petak 19. marta u 18,30, dok je drugi susret zakazan za subotu 20. marta u 18,30. Ukoliko bude potrebe treća utakmica će se igrati u nedjelju 21.03 u 18:30.

Lisice su blagi favoriti finalnog susreta, jer su prvoplasirana ekipa nakon regularnog dijela B-h hokejaške lige.

Upravo su se ova dva tima susreli i u finalu Kupa BiH. Ekipa Lisica je u finalnoj utakmici jupa odigranoj 12. marta pobijedila ekipu Vukova sa 2:1.

Pogledajte galeriju fotografija sa finalne utakmice Kupa BiH.

Hokej u Sarajevu počeo se igrati pedesetih godina prošlog stoljeća. Hokejaške utakmice ponovno bude interes bh. javnosti.

U klubovima su poduzeli dodatne aktivnosti na animaciji ženskih navijačkih skupina 'Vučica' i 'Lija', i edukaciji mladih ljubitelja hokejaške igre.

Nakon završetka takmičenja BHL lige organizatori takmičenja dodjeliti će prvi pehar pobjedniku Savezne hokejaške lige Bosne i Hercegovine.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije