U Whistleru odgođena i utrka spusta

Radiosarajevo.ba
U Whistleru odgođena i utrka spusta

Foto: Getty

Vremenske prilike i dalje su glavni neprijatelj organizatora Olimpijskih igara u Vancouveru. Zbog kiše je prvo odgođena superkombinacija skijašica, zatim i spust za muškarce.

Kako skijašice nisu uspjele održati nijedan trening do sada, organizatorima nije preostalo ništa drugo nego da otkažu superkombinaciju koja se trebala održati u nedjelju. Rezervni termin je ponedjeljak, ali i on je pod velikim upitnikom.

Visoke temperature, te kiša i snijeg koji su padali posljednjih dana prilično su uništili stazu u Whistleru, pa organizatorima nije preostalo ništa drugo nego da odgode i utrku slaloma za muškarce. Novi datum njezina održavanja još nije objavljen.

Takav je rasplet događaja još ranije najavio šef utrke Günther Hujara, poručivši kako ne postoji šansa da se utrka održi ukoliko staza bude u jednakom stanju kao u petak. Budući da se ništa nije promijenilo, otprilike sedam sati uoči početka, utrka je i službeno odgođena.
.
totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije