Težak pad u Pyeongchangu: Britanska klizačica u suzama prevezena u bolnicu

Radiosarajevo.ba
Težak pad u Pyeongchangu: Britanska klizačica u suzama prevezena u bolnicu
Britanska brzoklizačica Elise Christie još jedna je od onih koji neće po dobrom pamtiti nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu, nakon što je doživjela tešku povredu tokom strašnog pada u polufinalnoj utrci na 1.500 metara.

Iako se, gotovo pred kraj utrke, nalazila na trećoj poziciji i u borbi za finale, 27-godišnja Christie se sudarila sa kineskom klizačicom Li Jinyu, nakon čega je završila u zaštitnoj ogradi, prenosi BBC.

Na kraju, Christie je u suzama odvezena u bolnicu, a njene brojne kolege i prijatelji na društvenim mrežama prokomentirali su kako je pad bio strašan, te kako im je strašno žao zbog nesreće koja joj se dogodila.

Iz Olimpijskog tima Velike Britanije saopćili su kako, na svu sreću, Christie nije slomila članak, na što se prvobitno sumnjalo, te da će u narednim danima biti procijenjeno njeno zdravstveno stanje.

Inače, ovo je za britansku brzoklizačicu druga nesreća, nakon što je u utorak doživjela pad tokom utrke na 500 metara, no to je nije pokolebalo da nastupi u disciplini u kojoj je svjetski prvak. Zbog toga svi se nadaju kako će ona od ponedjeljka ponovo biti na svom sportskom borilištu, kako bi se takmičila u utrci na 1.000 metara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije