Tanja Karišik: Odlazak na OI već je veliki uspjeh za mene

Radiosarajevo.ba
Tanja Karišik: Odlazak na OI već je veliki uspjeh za mene

Tanja Karišik, najmlađa predstavnica BiH na predstavljati na predstojećim Olimpijskim igrama a u Vancouveru, svoj nastup je potvrdila sa dvije olimpijske norme- u trčanju i biatlonu.

"Za mene je sam odlazak na Olimpijske igre jedan veliki uspjeh. Imam osamnaest godina i mislim da ći biti među najmlađim učesnicima tamo. Ipak je to jedno veliko izskustvo, i za mene veliki uspjeh", prokomentarisala je Tanja za RadioSarajevo odlazak na najveću sportsku smotru.

Kada je riječ o postizanju velikih uspjeha na OI, Tanja i nije neki veliki optimista. Ovakvo mišljenje dalje objašnjava:

"Teško da se možemo nadati nekom velikom rezultatu, zato što nismo imali dovoljan broj priprema. Država nam nije pomagala oko njih, a jedinu pomoć koju smo imali bila je od IBU organizacije i od naših matičnih klubova. Ja ću se potruditi da državu predstavim najbolje što mogu i da svoje utrke odvozim kako najbolje znam."

"Nastupiću u biatlonu, u sprintu koji se trči na sedam kilometara i individuau koji se trči na petnaest kilometara, te u skijaškom trčanju na deset kilometara", rekla je Tanja za RadioSarajevo.ba i dodala kako vjeruje da će najbolji plasman ostvariti u disciplini sprint.

Kada nije na sniježnim stazama, njeno vrijeme je usmjereno ka školovanju. Trenutno je učenica srednje škole, a po završetku planira i nastaviti sa školovanjem, ali koji će fakultet Tanja odabrati, još uvijek nije odlučila.

Vezano:
Predstavljen bh. olimpijski tim
Bh. tim u olimpijskom selu Whistler
Žana Novaković: OI su vrhunac sportske karijere
Nemanja Košarac ne putuje u Vancouver
Marko Rudić: Veoma sam uzbuđen
Maja Klepić: Čast mi je što ću predstavljati BiH na OI
Mladen Plakalović: Očekujem dobar plasman
Olimpijski tim otputovao u Vancouver

samir, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije