Svjetski kup u skijanju: Lindsey Vonn slavila u spustu

AA
Svjetski kup u skijanju: Lindsey Vonn slavila u spustu
Foto: EPA / Lindsay Vonn
Američka skijašica Lindsey Vonn nije mogla napraviti bolji uvod za nastupajuće Zimske olimpijske igre u Pyeongchangu. Vonn je slavila u današnjem spustu za Svjetski kup u Cortini D'Ampezzo, posljednjoj provjeri uoči igara.

Vonn se niz stazu “Olympia delle Tofane“ spustila za 1:36,48 minut, ostavivši iza sebe Tinu Weirather iz Lihtenšajna, koja je bila sporija za 0,92 sekunde. Na pobjedničko postolje popela se još jedna Amerikanka Jacqueline Wiles, koja je osvojila treće mjesto sa zaostatkom za Vonn od 0,98 sekundi.

Vonn je stigla do rekordne 12. pobjede u Cortini D'Ampezzo i čak 79. u karijeri u Svjetskom kupu. Prišla je na samo sedam pobjeda od Ingemara Stenmarka koji je sa 86 pobjeda rekorder Svjetskog kupa.

Italijanka Sofia Goggia, koja je slavila na prethodna dva spusta, pred domaćim navijačima je izgubila kontrolu i izletjela sa staze. Srećom bez ozbiljnijih posljedica.

Zimske olimpijske igre u Pyeongchangu održaće se od 9. do 25. februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije