Svindalu prvi ovosezonski trijumf

Radiosarajevo.ba
Svindalu prvi ovosezonski trijumf

Foto: Getty images

Norvežanin Aksel Lund Svindal ubilježio je prvu ovogodišnju pobjedu u Svjetskom kupu u skijalištu u kojem se još nikada do sada nije plasirao niti na postolje.

Branitelj Velikog kristalnog globusa pobijedio je s 12 stotinki sekunde prednosti nad Carlom Jankom, koji se s drugim mjestom sjajno vratio nakon razočaravajućeg minulog vikenda i odustajanja u sve tri vožene utrke u Val d'Isereu.

Treće mjesto pripalo je Patricku Staudacheru, koji je odličnu formu najavio i proteklog vikenda doskijavši do četvrte pozicije u Val d'Isereu. 29-godišnjem Talijanu to je ujedno i prvo postolje u karijeri u Svjetskome kupu.

Četvrtu poziciju okupirao je Austrijanac Mario Scheiber, a drugi najbolji rezultat sezone petim mjestom osvojio je Amerikanac Bode Miller.

Šesti je završio drugi Švicarac Didier Defago (Didier Cuche je odustao), sedmi Erik Guay, a osmo mjesto pripalo je do ove utrke vodećem u poretku Svjetskog kupa Benjaminu Raichu. Naime, drugom pozicijom čelnu poziciju za 22 boda preoteo mu je Carlo Janka.

Svjetski kup, Val Gardena, superG:
1. Aksel Lund Svindal (Norveška) 1:38.35
2. Carlo Janka (Švicarska) +0.12
3. Patrick Staudacher (Italija) +0.17
4. Mario Scheiber (Austrija) +0.62 5.
Bode Miller (SAD) +0.69
6. Didier Defago (Švicarska) +0.83
7. Erik Guay (Kanada) +0.95
8. Robby Dixon (Kanada)) +0.96
9. Benjamin Raich (Austrija) +1.00
10. Marco Buchel (Lihtenštajn) +1.02

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije