Šveđani, Slovenci i Hrvati najuspješniji (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Šveđani, Slovenci i Hrvati najuspješniji (FOTO)

Na Bjelašnici je u organizaciji Ski saveza BiH i KJP ZOI'84 i Snowboard kluba Free Style održan Evropa kup u snowboardu.

Pogledajte fotografije sa takmičenja na sarajevskoj ljepotici.

Takmičenju je prisustvovalo 46 učesnika iz svih zemalja bivše Jugoslavije i Švedske i Južnoafričke Republike. Takmičenje će se odvijalo u dvije discipline: big air (takmičenje u skokovima na velikoj skakaonici, pri kojima se ocjenjuje tehnika, dužina i visina skoka ) i slope style (takmičenje u vožnji preko vještačkih elemenata i skokova).

U Big airu najbolji je bio šveđanin Johan Karlsson dok su se na drugom i trećem mjestu našla dva Slovenca Aljoša Krivec i Aljaz Gnezda. Bosanskohercegovački border Haris Durmo završio je na 24. poziciji.

Među djevojkama najuspješnija je bila Slovenka Urška Pribošič, dok su Hrvatice Anja Stefan i Ana Rumiha zauzele drugu i treću poziciju. Bh. predstavnica Nirvana Žiško završila je kao jedanaesta.

Šveđanin Alexander De la Torre Slope Style disciplini. Aljoša Krivec zauzeo je i u ovoj disciplini drugo mjesto, dok je treći bio Šveđanin Johan Karlsson.

Među djevojkama Ana Rumiha iz Hrvatske je ostvarila najbolji plasman. Južnoafrikanka Marta Jekot zauzela je drugo mjesto, dok je među prve tri ponovo bila Anja Stefan iz Hrvatske.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije