Solidni nastupi Žane Novaković i Maje Klepić

Radiosarajevo.ba
Solidni nastupi Žane Novaković i Maje Klepić

Maja KlepiĆ (Foto: Getty)

U srijedu su vožene prve utrke veleslaloma, a prvo mjest pripalo je Elisabeth Goergl koja je stazu savladala u vremenu 1:15.12. Drugo vrijeme ostvarila je Taina Barioz, dok je treću poziciju zauzela Kathrin Zettel.

Bosanskohercegovačke predstavnice Žana Novaković i Maja Klepić ostvarile su solidne rezultate. Žana je sa starta krenula kao 54. a kroz cilj je prošla kao 48. sa zaostatkom od +7.65.

Maja Klepić je sa starta krenula kao 80. skijašica a na kraju završila na sasvim solidnoj 61. poziciji sa vremenom 1:27.37.

"Staza je bila jako duga i zahtjevna, a u prosjeku se vozilo se oko minutu i 20 sek. Uslovi su dodatno otežani maglom i snježnim padavinama. Startovalo je 86 takmičarki. Ja sam poslije prve voznje bila 61 a Zana 48. Druga voznja je zbog losih uslova odgođena za sutra. Što se tiče moje vožnje, bila je solidna za veleslalom, jer mi je to salbija disciplina. Napravila sam nekoliko grešaka u donjem dijelu staze, ali gornji dio nisam loše vozila" rekla je Maja Klepić za RadioSarajevo.ba.

Osamnaest takmičarki nije završilo prvu vožnju, a među njima je i Amerikanka Lindsey Vonn i diskvalifikovana Ukrajinka Skryabina Anastasiya.

Druga vožnja ćeje zbog loših uvjeta odgođena za četvrtak 9:30 minuta po lokalonom vremenu.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije