Soči 2014: BiH će predstavljati pet sportista bez 'popratnog osoblja'

Radiosarajevo.ba
Soči 2014: BiH će predstavljati pet sportista bez 'popratnog osoblja'

Bosnu i Hercegovinu će na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju predstavljati pet takmičara. To su alpski skijaši Žana Novaković, Igor Laikert i Marko Rudić, zatim Tanja Karišik, koja će se takmičiti u dvije discipline (skijaško trčanje i biatlon) i Mladen Plakalović (skijaško trčanje).

Sankaš Haris Bešlić nije uspio ostvariti olimpijsku normu iako je bio veoma blizu, mada još postoje šanse da dobije pozivnicu za Igre u Sočiju.

Delegacija BiH u Rusiju putuje 4. februara, a ZOI počinje tri dana kasnije.

U Soči putuju sportisti, njihovi treneri (pet) i ja kao šef misije. Nema nikakvog dodatnog, popratnog osoblja, delegacija i slično. Oni mogu putovati isključivo o svom trošku.

''Tri člana Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH prisustvovat će Igrama na pozivnicu Međunarodnog olimpijskog komiteta koji će snositi troškove za njih'', kazao je generalni sekretar OKBiH Said Fazlagić.

Zvanična promocija bh. sportista bit će upriličena tokom olimpijskog vikenda na Bjelašnici i Jahorini 31. januara te 1. i 2. februara, kada će se naši predstavnici u Sočiju družiti s bivšim olimpijcima, ali i djecom koja će učestvovati na EYOF-u 2017. godine. 

Tada će biti promovirana i retro sportska oprema koja će nositi naši olimpijci, a koja će podsjećati na onu koju su nosili sportisti tokom Zimskih olimpijskih igara 1984. koje su održane u Sarajevu, no u njoj neće nastupati u Sočiju, javio je Avaz.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije