Ski trka "Djeca za mir u svijetu"

Radiosarajevo.ba
Ski trka "Djeca za mir u svijetu"

Skijaški klub Sarajevo, pod pokoviteljstvom Grada Sarajevo, organizuje skijašku trku za djecu od 12 do 15 godina na Bjelašnici pod nazivom "Djeca za mir u svijetu".

Predsjednik Ski-kluba Sarajevo Muris Pozderac je naglasio da je ovo 11. godina kako se organizuje ova utrka.

U ovom takmičenju će učestvovati više od 70 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Rumunije i BiH.

Prva trka slaloma zakazana je u subotu u 09.30 sati, a u nedjelju u isto vrijeme vozit će se veleslalom.

Specijalni gost na pres-konferenciji bio je učesnik XIV ZOI održanih 1984. godine u Sarajevu i osvajač srebrene medalje, bivši alpski skijaš Jure Franko.

U svom obraćanju medijima Jure Franko je istakao da daje veliku podršku ZOI'84. i Ski-savezu BiH u njihovom radu i nastojanjima da Sarajevo sa svojim olimpijskim planinama bude domaćin velikih svjetskih utrka.

"Ovdje sam zbog podrške gradu Sarajevu i Ski-savezu i ZOI '84. i dajem veliku podršku njihovim inicijativama, jer znam kako je teško doći do velikog natjecanja u zimskom sportu i za to se treba zalagati", kazao je Franko.

"Vi ste dio mene, a ja sam dio vas. Mi smo jedno. Ponovo sam rođen ovdje u Sarajevu 1984. jer postoji život prije i poslije Olimpijade, te dajem veliku podršku ljudima koji rade na organiziranju velikih skijaških takmičenja i događaja u Sarajevu i nakon Olimpijade“, kazao je Franko.

"Prvi put u historiji ove planine, a i BiH na jednoj planini na dvije lokacije imamo dva međunarodna takmičenja. To pokazuje koliko je ovaj centar snažan i koliko smo detaljno sve pripremali", rekao je Generalni sekretar Ski-saveza BiH Zlatko Hrnjić.

Paralelno sa utrkom "Djeca za mir u svijetu" na Bjelašnici se održava Evropa kup u snowboardu.

Vezano: Evropa kup u snowboardu

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije