Sigurnost prije svega: Učesnicima na ZOI-u podijelit će se 110.000 kondoma

Radiosarajevo.ba
Sigurnost prije svega: Učesnicima na ZOI-u podijelit će se 110.000 kondoma
Južnokorejski Pjongčang će od 9. do 25 februara biti domaćinom 23. Zimskih olimpijskih igara na kojima će nastupiti 2925 učesnika.

Zato su osigurali ukupno 110.000 prezervativa koji će biti podijeljeni u 16 dana Zimskih olimpijskih igara, što je za 10.000 više nego na ZOI u Vancouveru 2010. i u Sočiju 2014. godine.

To znači da će svakom učesniku pripasti 37,6 komada jer ih je prijavljeno 2.925, ali nisu učesnici jedini koji će se moći poslužiti kondomima.

"Košare s kondomima će biti raspoređene u muškim i ženskim toaletima u olimpijskim selima u  Pjongčangu i Gangneung, u glavnom medijskom centru, u Olimpijskom selu za novinare kao i u medicinskim centrima", objavili su organizatori, prenosi Hina.

Kondome je donirala kompanija Convenience, a njihovi predstavnici kažu kako su to učinili "u cilju sprečavanja širenja AIDS-a i drugih spolnih bolesti, ali i kako bi se Južna Koreja pokazala kao što bolji domaćin".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije