Sarajevo Open 2016 u umjetničkom klizanju: Tuktamysheva oduševila prisutne u Zetri (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Sarajevo Open 2016 u umjetničkom klizanju: Tuktamysheva oduševila prisutne u Zetri (FOTO)

Glavni takmičarski dio za seniore Sarajevo Opena 2016 u umjetničkom klizanju počeo je jutros u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch – Zetra, javlja Anadolu Agency (AA).

Prisutni u sarajevskoj olimpijskoj ljepotici sa najviše nestrpljenja čekali su izlazak na led Ruskinje Elizavete Tuktamysheve, aktuelne svjetske šampionke. Ona je svojim nastupom u kratkom programu oduševila publiku. Osim nje u pojedinačnoj konkurenciji kod djevojaka nastupile su još Arijana Tirak iz Bosne i Hercegovine i Nadjma Mohammed iz Francuske.

Prethodno su na ledu bili klizači i klizačice u mlađim kategorijama, te seniorski parovi. Nakon dama nastupili su i seniori.

U poslijepodnevnim satima je planiran drugi dio nadmetanja, dugi program, pa će svi ljubitelji umjetničkog klizanja imati priliku još jednom vidjeti na djelu svjetsku šampionku. Nakon dugog programa bit će proglašeni pobjednici po starosnim kategorijama u sve tri konkurencije.

Sarajevo Open održava se po treći put, a ove godine nastupilo je više od 80 klizača i klizačica iz 15 zemalja Azije i Evrope. Takmičenje je uvršteno u zvanični kalendar Međunarodne klizačke unije (ISU). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije