Sabahudin Kovačević iz Cazina "lovi" četvrtfinale na Olimpijskim igrama

Radiosarajevo.ba
Sabahudin Kovačević iz Cazina "lovi" četvrtfinale na Olimpijskim igrama
Hokejaška reprezentacija Slovenije jedno je od najprijatnijih iznenađenja hokejaškog turnira za Zimskim olimpijskim igrama u PyeongChangu.

Slovenija je u grupi sa Slovačkom, Sjedinjenim Američkim Državama i Rusijom, a grupnu fazu završili su sa dvije pobjede i porazom. Rusi su dominantni na ovom turniru i protiv njih Slovenija nije imala mnogo šansi, ali su u duelima s favorizovanim Amerikancima i Slovacima upisali trijumfe i zakazali duel s Norveškom u osmini finala.

U ovim trenucima Slovenija igra svoju utakmicu osmine finala protiv Norveške i nakon 40 minuta igre rezultat u Južnoj Koreji je 1:0 za Slovence. Dio reprezentacije Slovenije u PyeongChangu je i Cazinjanin Sabahudin Kovačević. Njegovi roditelji Zahid i Zemina početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća preselili su se u Jesenice, a tu se rodio Sabahudin i njegov brat Senad, piše usn.co.ba. koji je također bio vrsni hokejaš. Ovaj branič danas nosi dres češkog Karlovy Varyja. 

Kovačević je i zamjenik kapitena u reprezentaciji Slovenije, a dres ove reprezentacije nosio je na nekoliko svjetskih prvenstva. Igrao je i austrijsku Ebel ligu, kao i u Rusiji, a karijeru je počeo u lokalnom klubu Acroni Jesenice. Ovo mu je drugi nastup na zimskim olimpijskim igrama. Prvi put igrao je u Sočiju prije četiri godine.

"Ljudi su ovdje izuzetno ljubazni i prijatni, a olimpijska atmosfera osjeća se na svakom koraku. Naravno, naša ekipa je fokusirana na takmičenja i ovih smo dana izuzetno sretni i zadovoljni uspjesima koje postižemo", rekao je Sabahudin i nastavio:

"U Cazinu imam puno raje i dobrih prijatelja jer smo u rodni kraj uvijek redovno dolazili. Naravno da mi je draga i podrška koju imam od svojih iz Bosne jer u sportu svaka podrška dobro dođe, a ukoliko su porodica i rođaci ponosni na mene, onda je to od posebne važnosti", istaknuo je Sabahudin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije