Rudić najuspješniji olimpijac BiH

Radiosarajevo.ba
Rudić najuspješniji olimpijac BiH


Najuspješnijim reprezentativcem naše države na Olimpijskim igrama u Vancouveru, pokazao se Marko Rudić, takmičar alpskog skijanja.

Na Whistler Creakside završena je i posljednja trka u alpskom skijanju, a na rasporedu je bio muški slalom u kome je pobjedio Italijan Razzoli Giulliano sa vremenom 1;39;32.

Marko Rudić je u ovoj utrci napravio dobar rezultat, smatraju u bh. olimpijskom timu, plasiravši se na 36. poziciju od 102 takmičara koliko se našlo na startu prve trke slaloma.

Prema informacijama koje je agencija Platform CMC primila iz Vancouvera od šefa misije bh. olimpijskog tima, s obzirom da je ovaj rezultat Marka Rudića najbolji u konkurenciji bh. olimpijaca, Olimpijski Komitet BiH odlučio je da Marko dobije ulogu nosioca državne zastave Bosne i Hercegovine na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Vankuveru 2010.

Podsjetimo i to da je Rudić nešto ranije nastupio u veleslalomu gdje je zauzeo 58. mjesto od 103 takmičara.

Danas je posljednji dan olimpijskih uzbuđenja, a po završetku na programu je i ceremonija zatvaranja 21. Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru, sa početkom od 02:30 sati po našem vremenu.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije