Riesch pobjednica prvog spusta sezone

Radiosarajevo.ba
Riesch pobjednica prvog spusta sezone


Njemica Maria Riesch pobjednica je prvog spusta sezone koji je u okviru Svjetskog kupa alpskih skijašica održan u kanadskom Lake Louisu.

Riesch je do prvog trijumfa ove sezone, a 15. u karijeri, došla u vremenu od 1:28.96 minuta i tako ostala na čelu generalnog plasmana elitnog takmičenja.

Drugo mjesto sa 12 stotinki zaostatka osvojila je olimpijska šampionka u spustu i aktuelna pobjednica Svjetskog kupa Lindsey Vonn, ispred Austrijanke Elisabeth Görgl.

Takmičenje u Lake Louisu nastavlja se u subotu, kada je na programu drugi spust sezone, dok se u nedjelju vozi premijerni superveleslalom ovogodišnjeg izdanja Svjetskog kupa.

Otkazan muški spust u Beaver Creeku

Drugi spust ovogodišnjeg Svjetskog kupa alpskih skijaša, koji je trebalo danas da bude održan u američkom Beaver Creeku, otkazan je zbog loših vremenskih uvjeta.

Utrka je trebalo da počne u 11 sati po lokalnom, odnosno u 19 sati po srednjoevropskom vremenu, ali je izuzetno jak vjetar prvo uvjetovao njeno odgađanje.

Organizatori su potom odlučili da sačekaju dva sata prije konačne odluke, ali su inspekciju pomjerili za još pola sata prije nego što je utrka definitivno otkazana.

Za sada je poznato da spust neće biti održan tokom vikenda u Beaver Creeku, ali će vrlo brzo biti donesena odluka o novom terminu i lokaciji utrke.

U Beaver Creeku za subotu je zakazan drugi superveleslalom sezone, dok je u nedjelju na programu veleslalom. Naredni spust bit će održan 18. decembra u italijanskoj Val Gardeni.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije