Prva pobjeda za Felixa Neureuthera

Radiosarajevo.ba
Prva pobjeda za Felixa Neureuthera


Trodnevni program u austrijskom Kitzbühelu rezultirao je pobjedama Felixa Neureuthera u slalomu te Ivice Kostelića u kombinaciji. Današnji slalom bodovao se zajedno sa jučerašnjim spustom za superkombinaciju.

Najbolji hrvatski skijaš je zauzeo sedmo mjesto u slalomu što je u sabiranju sa također sedmim vremenom u jučerašnjem spustu bilo dovoljo za prvu kombinacijsku pobjedu, a ukupno jedanaestu u Svjetskom kupu. Iza njega sa više od sekunde zaostatka ostao je Silvan Zurbrigen, a treći je bio Benjamin Raich.

U danas voženom slalomu slavio je Njemac Felix Neureuther kojem je ovo prva slalomska pobjeda u karijeri. Iza sebe je ostavio Francuza Julien Lizeroux koji je sa današnjim drugim mjestom preuzeo vodstvo u ukupnom poretku slaloma. Treći je bio Talijan Giuliano Razzoli, a sa četvrtm mjestom Benjamin Raich je danas preuzeo od Carla Janke prvo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Poredak današnje utrke:

1. Felixu Neureuther (Njemačka, ATOMIC) 1:37.35
2. Julien Lizeroux (Francuska, DYNSTAR) +0.39
3. Giuliano Razzoli (Italija, NORDICA) +0.99
4. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +1.10
5. Michael Janyk (Kanada, ROSSIGNOL) +1.25

sportsport.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije