Premijerni nastup bh. sportiste na Paraolimpijskim igrama

Radiosarajevo.ba
Premijerni nastup bh. sportiste na Paraolimpijskim igrama

Adam Hall, pobjednik slaloma (Getty)

Bosna i Hercegovina po prvi put ima predstavnika na jednim Paraolimpijskim igrama. Riječ je o Nijazu Memiću koji u Vancouveru boje naše zemlje brani u alpskomskijanju, u disciplinama slalom i veleslalom.

Memić je već nastupao u slalomu gdje je zauzeo solidnu 39. poziciju sa vremenom 2:56.04. Bh. skijaš je sa starta krenuo kao 48. a prvu vožnju je završio na 41. mjestu.

Ovo je premijerni nastup jednog bh. paraolimpijca na Igrama. Sljedeći nastup bh. skijaša će imati u srijedu 17. marta u veleslalomu.

"Očekujem da Nijaz u veleslalomu ostvari još bolji rezultat. Veleslalom mu ipak bolje leži i nadamo se boljem plasmanu", rekao je Memićev trener Almedin Osmanović.

Treba naglasiti da je dan prije nastupa u slalomu, u Vancouveru bilo nevrijeme, te su se organizatori namučili da stazu pripreme za sportiste.

Zlato u slalomu osvojio je Novozelanđanin Hall Adam, dok je drugo vrijeme ostvario Nijemac Gerd Schonfelder. Bronzu je osvojio Australijanac Cameron Rahles-Rahbula.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije