Počeo Sarajevo Open 2016: Sedam klizačica predstavlja BiH, sretno!

Radiosarajevo.ba
Počeo Sarajevo Open 2016: Sedam klizačica predstavlja BiH, sretno!

Izvođenjem kratkog programa jutros je u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra) počelo Međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju "Sarajevo Open 2016", koje treći put organizira Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

Takmičenje je najvišeg ranga i uvršteno je u zvanični kalendar Međunarodne klizačke unije (ISU).

Takmičarski program trebalo je da započne u četvrtak, ali je otkazan zbog nedolaska ruskog sudije Petra Grusmana. Tako je jučerašnji program prebačen za danas kada će biti održan i planirani slobodni program, a Sarajevo Open se završava u subotu takmičenjem za mlađe kategorije.

Učestvuje 86 klizača i klizačica u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji iz 15 zemalja Evrope i Azije (Armenija, Češka, Francuska, Hrvatska, Italija, J. Koreja, Kipar, Njemačka, Rumunija, Rusija, Slovenija, Srbija, Švicarska, Turska i Bosna i Hercegovina).

Među njima je i aktualna svjetska prvakinja Elizaveta Tuktamiševa.

Bosnu i Hecegovinu na "Sarajevo Openu" predstavljat će sedam klizačica, seniorka Arijana Tirak, juniorka Alma Šehić, te pet djevojčica - Tara Mišel Gliha, Larisa Tomić, Zara Husedžinović, Hena Uzunović i Lana Galijašević.

Ulaz za gledaoce u dvoranu je slobodan, javlja Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije